Μεταγωγή

Το νησί της Σκοπέλου έχει δύο κύρια λιμάνια. Της Γλώσσας (Λουτράκι) και της Χώρας της Σκοπέλου. Η πιο γρήγορη και οικονομικότερη πρόσβαση είναι στο λιμάνι της Γλώσσας. Υπάρχουν λεωφορεία και ταξί με τα οποία μπορείτε να φτάσετε στο Νέο Κλήμα. Αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο ακολουθήστε τον κύριο δρόμο ο οποίος θα σας οδηγήσει εύκολα στον προορισμό σας.

Για να επισκεφτείτε το νησί μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Από Αθήνα:
α) με αεροπλάνο (35-40 λεπτά) μέχρι Σκιάθο και μετά με ιπτάμενο δελφίνι ή πλοίο για το λιμάνι της Γλώσσας ή της Σκοπέλου.

β) οδικώς με λεωφορείο (2 ώρες) από την πλατεία Κάνιγγος και το ταξιδιωτικό γραφείο “Αλκυών” (Ακαδημίας 97, τηλ. 210 3843220) ως το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και από εκεί με ιπτάμενο δελφίνι για το λιμάνι της Γλώσσας ή πλοίο για το λιμάνι της Σκοπέλου. Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι συγχρονισμένα με τα δρομολόγια των πλοίων και των δελφινιών.

γ) οδικώς με αυτοκίνητο μέχρι το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (1ώρα και 30 λεπτά) ή μέχρι το λιμάνι του Βόλου (3 ώρες) και από εκεί ιπτάμενο δελφίνι ή πλοίο για το λιμάνι της Γλώσσας ή της Σκοπέλου.

Από Θεσσαλονίκη: απευθείας με πλοίο για το λιμάνι της Σκοπέλου ή οδικώς μέχρι Βόλο και έπειτα πλοίο ή ιπτάμενο δελφίνι για το λιμάνι της Γλώσσας ή της Σκοπέλου.

Από Βόλο: με ιπτάμενο δελφίνι ή πλοίο για το λιμάνι της Γλώσσας ή της Σκοπέλου.

Από Άγιο Κωνσταντίνο: με ιπτάμενο δελφίνι για το λιμάνι της Γλώσσας ή πλοίο για το λιμάνι της Σκοπέλου.

Από Κύμη: με πλοίο για το λιμάνι της Σκοπέλου.

Για εσάς που ταξιδεύετε από το εξωτερικό μπορείτε να διαλέξετε μια προγραμματισμένη πτήση προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή μια εκμισθωμένη πτήση (charter) για Σκιάθο και από εκεί με ιπτάμενο δελφίνι ή πλοίο για το λιμάνι της Γλώσσας ή της Σκοπέλου.